top of page
aboutme.png

Over Ilona

De natuur speelt een grote rol in mijn werk, want ik vind het fascinerend en inspirerend hoe deze steeds verandert qua kleur en vorm.

Hi, ik ben Ilona!

Ik woon en werk in Rotterdam, ben getrouwd met Jarno en wij hebben twee zoons, Kian en Aidan.

 

Al zolang ik mij kan herinneren ben ik bezig met tekenen en schilderen. Hierdoor wist ik op jonge leeftijd al dat ik graag naar de kunstacademie wilde gaan. In 2007 kwam deze droom uit toen ik werd toegelaten tot de Willem de Kooning academie in Rotterdam en rondde mijn studie grafisch ontwerpen af in 2011. Na een aantal jaar gewerkt te hebben als grafisch ontwerper in vast dienstverband, maakte ik in 2015 de stap om verder te gaan als zelfstandig ontwerper en kunstenares. Met veel plezier heb ik voor kleine en middelgrote bedrijven de meest uiteenlopende ontwerpen gemaakt en kon ik ondertussen mijn schilderstijl verder ontwikkelen. Sinds 2022 ben ik gestopt met grafisch ontwerpen en focus ik me volledig op de kunst. 

Het liefst schilder ik met acrylverf, omdat deze verf het beste past bij mijn semi-abstracte schilderstijl. Mijn werk kenmerkt zich door opvallende kleurencombinaties en organische vormen. De natuur speelt een grote rol in mijn werk, want ik vind het fascinerend en inspirerend hoe deze steeds verandert qua kleur en vorm. Met mijn werk hoop ik bij anderen mooie herinneringen, gevoelens of dromen op te roepen.

Exposities

Februari 2018 : Rock Archive Gallery, Amsterdam

September 2018: PoW WoW Festival, Rotterdam

5 januari - 5 februari 2021: Expositie Markthal, Rotterdam

28 en 29 augustus 2021: Kaapse Kunstroute

4 & 5 februari 2023: Art Eindhoven, Klokgebouw

18 & 19 november 2023: Nationale Kunstdagen, Evenementenhal Gorinchem

3 & 4 februari 2024: Rotterdam Art Week | Art Market, Schiecentrale Rotterdam

Binnenkort meer informatie over opkomende exposities...

bottom of page